5 K-beauty trend Koreából!

5 K-beauty trend Koreából!

Milyen trendekre számíthatunk 2024-ben? Mi lehet számunkra is releváns? Olvass tovább, blogunkból kiderül:)

Trend #1: Gyengéd hámlasztás

Az erős savak ideje leáldozóban van, azonban a fizikai hámlasztás sem tesz jót a bőrnek, hiszen a bőrradírokban található apró, egyenetlen szemcsék mikrosérüléseket okoznak és kárt tesznek a bőr barrier rétegében. Mi a megoldás? Olyan hámlasztásztó hatású kozmetikumok, amelyek természetes módon tartalmazzák a kémiai savakat. Ilyen termék a Mixsoon Szójabab Esszencia, amely a fermentált szójabab erejével, természetes AHA savakkal hámlaszt, amely extrém gyengéd, így biztosan nem teszünk kárt a bőr védőrétegében, még mindennapos használat mellet sem.

Trend #2: Hibrid termékek

A rohanó világban szeretjük a gyors megoldásokat. Szeretjük letudni a fényvédőzést és a hidratálást egyszerre, szeretünk egy időben rúzsozni és ápolni az ajkakat, egyszerre hámlasztani és hidratálni. Erre az igényre a múltban számos nyugati márka reagált 3in1 termékekkel, vagy a bőrápolás során olyan hidratálókkal, amelyek SPF-et is tartalmaznak (ezek hatásairól itt most nem ejtünk szót).

Az utóbbi időszakban a koreai kozmetikumok világa is nyit az ilyen jellegű újítások felé, így valószínűsíthető, hogy ez is az idei trendek részét képezi majd. A fent említett Mixsoon Szójabab Esszencia erre nagyon jó példa, hiszen minden nap „normál” esszenciaként használva hidratál, heti pár alkalommal pedig kitartóan a bőrbe masszírozva gyengéd hámlasztó hatást érhetünk el vele.

Trend #3: Centella Asiatica

Az utóbbi egy évben is hatalmas trendnek számított és ez idén sem látszik alábbhagyni, nem véletlenül minden bőrtípusra szuper összetevő, amely nyugtat, hidratál és elősegíti a sebgyógyulást. Tele van aminosavakkal, antioxidánsokkal, elősegíti a kollagéntermelést, csökkenti a gyulladást és támogatja a bőr hidratáltságát azáltal, hogy nem hagyja távozni a nedvességet a bőr felszínéről.

Centellás termékeinket itt találod.

Trend #4: Nagyobb fókusz a környezettudatosságon

Szerencsére egyre több márka ismeri fel szerepét a környezet védelmében és tesz lépéseket ezirányba. Legyen szó papírcsomagolásról, kevesebb pazarlásról, vagy állatkísérlet-mentes termékekről: van miből válogatnunk tudatos vásárlóként is.

Mi a Na, on-Gyeolnál csak olyan kozmetikumokat forgalmazunk, amelyek a lehető legkevésbé környezetszennyezőek és állatkísérlet-mentesek, valamint a saját csomagolási rendszerünket is úgy alkottuk meg, hogy minimalizáljuk a műanyaghasználatot.

Trend #5: Fókusz a bőrbarrier védelmén/helyreállításán

Az előző évek hámlasztó savak iránti őrülete megtette a hatását: sokunk bőrének védőrétege sérült. Mit tehetünk azonban, hogy ezt megelőzzük/helyrehozzuk?

A bőrápolás új game changer összetevője a bifida, amely pontosan ezt a célt szolgálja. Érdemes vele türelmesnek és konzisztensnek maradni, de ha kitartóak vagyunk, nagyjából két hét és hozza a kívánt eredményt. Sima, hidratált és egészséges bőrt eredményez.

Bifidás termékeinket itt találod.

Vissza a blogba